Cauta in site

Regenerare / aditie osoasa

AUGMENTARILE OSOASE / ADITIILE OSOASE / GREFE OSOASE / REGENERARE OSOASA

 

Desi in stomatologie utilizam numeroase denumiri pentru aceasta procedura, augumentarea sau aditia osoasa (sau grefele osoase / regenerarea osoasa) reprezinta interventia stomatologica de marire a volumului osos maxilar  atunci cand pacientul are un volum osos insuficient pentru inserarea implanturilor dentare. Augumentarea osoasa se realizeaza de catre un medic chirurg cu pregatire aditionala in domeniul regenerarii osoase.

 

Augmentarea osoasă prin tehnica regenerării osoase ghidate (guided bone regeneration – GBR)
reprezintă o procedură avansată în domeniul stomatologiei, cu scopul de a regenera țesutul
osos în zonele deficitare ale maxilarului sau mandibulei. Această tehnologie inovatoare oferă
soluții pentru pacienții care au suferit pierderi osoase din cauza extracțiilor dentare, bolii
parodontale sau traumelor. Produra de regenerare osoasa GBR implică utilizarea de membrane barieră pentru a ghida creșterea țesutului osos într-un mod specific și controlat. Membranele plasate în jurul zonei deficitare împiedică țesuturile moi să invadeze spațiul osos și permit celulelor osoase să se dezvolte și să formeze un suport osos solid. Această metodă creează o bază stabilă pentru ulterioarele proceduri, cum ar fi plasarea implanturilor dentare, asigurând succesul acestora.

Această tehnică permite restabilirea funcției și esteticii orale, contribuind la îmbunătățirea
calității vieții pacienților. Cu o echipă de profesioniști bine pregătiți și tehnologie de vârf,
procedura de regenereare osoasa GBR oferă soluții eficiente și predictibile pentru pacienții care doresc să-și redobândească sănătatea orală și zâmbetul cu ajutorul implanturilor dentare.

 

In functie de volumul osos ce trebuie regenerat, exista numeroase metode de crestere a cantitatii de os maxilar, prin utilizarea de granule de os sau prin utilizarea unui bloc osos propriu recoltat dintr-o alta zona a maxilarului. Tipul de procedura de reconstructie osoasa potrivita fiecarui caz se va stabili dupa examinarea unui CT maxilar si consultatia clinica realizata de medicul chirurg.

 

Interesat sa afli mai multe despre posbilitatea regenerarii osoase in cazul tau? Te asteptam la o consultatie de chirurgie orala.

 

Vreau programare.

Programare

Solicita o programare


Status pacient*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.