Cauta in site

Sinus lift

SINUS LIFTING

Sinus lifting, cunoscut și sub numele de sinus lift sau augmentare osoasă intrasinusala,
reprezintă un tip particular de augmentare osoasa utilizată pentru cresterea volumul osos în
partea laterala a maxilarului (osul corespunzator dintilor superiori). Această intervenție este adesea necesară atunci când pacientul dorește să aibă implanturi dentare în zona premolarilor sau a molarilor superiori, dar țesutul osos este insuficient.

 

Procedura implică ridicarea membranei sinusale, care captuseste sinusurile maxilare, și adăugarea
de material de grefare osoasă sub aceasta. Acest proces crește înălțimea osului, permițând
plasarea cu succes a implanturilor dentare.

 

In functie de cantitatea de os ce trebuie regenerat, procedura de sinus lift se poate realiza fie ca o interventie separata (cu minim 6 luni inaintea inserarii implanturilor dentare in zona regenerata), sau,  daca osul maxilar existent permite, se pot realiza in aceeasi interventie procedura de sinus lift si inserarea implanturilor dentare.

Pentru ca sinus liftingul sa fie o procedura sigură și eficientă, este important ca sinusurile
maxilare sa fie sanatoase. Astfel, este asigurat un grad ridicat de success si se oferă pacienților
posibilitatea de a beneficia de implanturi dentare în zonele care altfel ar fi fost inaccesibile. La fel ca celelalte tipuri de regenerari osoase, această procedură contribuie la restaurarea funcției și esteticii orale, îmbunătățind semnificativ calitatea vieții pacienților.

 

Exista mai multe tehnici de realizare a interventiei de sinus lift, metoda potrivita ffiecarui pacient se va stabili in urma examinarii unui CT dentar si a consultatiei realizate de medicul chirurg.

 

Interesat sa afli daca procedura de sinus lift este potrivita in cazul tau? Programeaza-te pentru o consultatie de chirurgie orala. Nu e nevoie sa realizezi CT dentar anterior, putem face examinarea CT in clinica. Daca ai un CT dentar realizat cu maxim 6 luni in urma il poti aduce la consultatia de chirurgie orala.

 

Vreau programare.

 

 

Programare

Solicita o programare


Status pacient*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.