Cauta in site

Tratament dentar copii

TRATAMENTUL STOMATOLOGIC AL COPIILOR

 

Ajuta-ne sa creem generatii fara frica de dentist.

Primele experiente ale celor mici cu medicul dentist vor contura atitudinea lor fata de vizitele la cabinetul stomatologic in viata adulta. De aceea e important ca prima vizita la dentist sa nu fie pentru o problema dentara, ci pentru acomodare si joaca. Astfel, copilul va percepe cabinetul stomatologic ca un loc placut si va reveni cu entuziasm in loc de teama.

 

Copilul meu trebuie vazut de un medic pedodont?

Medicul pedodont este u medic dentist cu competente suplimentare pentru tratamentul copiilor. Pe langa rabdarea si atitudinea prietenoasa, un medic pedodont foloseste un limbaj pe intelesul copiilor, tehnici speciale, ii implica in tratament si de multe ori transforma tratamentul intr-un joc in care copilul are un rol activ. In plus un medic pedodont are cunostinte avansate legat de cele mai moderne tratamente disponibile pentru copii, tehnici de anestezie speciale (inhalosedare, utilizarea de geluri anestezice cu arome etc) si utilizeaza instrumentar stomatologic adecvat pacientilor copii (de exemplu seringa de anestezie „deghizata” in crocodil ­čÖé ).

 

La ce varsta trebuie programata prima vizita a copilului la medicul dentist?

Se recomanda ca prima vizita in cabinetul stomatologic a copilului sa fie in jurul varstei de 3 ani, in cazul in care nu apar probleme dentare mai devreme. Intre 2 ani jumatate si 3 ani se termina eruptia dintilor de lapte la copii, deci un copil de 3 ani va avea toti dintii de lapte, acesta fiind momentul optim pentru o consultatie stomatologica la medicul pedodont. Recomandam ca prima programare a copilului la cabinetul stomatologic sa fie la medicul pedodont. Acesta ii va prezenta cabinetul si aparatura intr-o maniera prietenoasa, ii va explica tehnica de periaj si va realiza consultatia stomatologica propriu-zisa insotita de periaj dentar daca medicul pedodont considear ca pacientul este cooperant si pregatit pentru aceasta etapa.

 

Copilul meu are nevoie de aparat dentar?

Desi uneori puteti observa ca dintii de lapte ai copilului dumneavoastra nu sunt aliniati, acest lucru nu este neaparat un motiv de ingrijorare, insa recomandam sa fie tinuti sub observatie de medicul pedodont. Ideal copilul trebuie adus la o consultatie stomatologica periodic, la 6 luni, astfel incat medicul pedodont sa poata observa evolutia tranzitiei de la dintii de lapte (temporari) la cei definitivi. Daca este cazul, medicu pedodont va recomanda o consultatie ortodontica pentru copil. Exista situatii de inghesuiri dentare ce pot fi tratate cu usurinta in copilarie, tratamentul acestora devenind ulterior complex si cu o durata mult mai lunga.

 

Interesat sa afli mai multe despre tratamentul stomatologic al copiilor? Programeaza o consultatie stomatologica la medicul pedodont.

 

Programare

Solicita o programare


Status pacient*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.