Cauta in site

Coroane CAD/CAM

 

CE ESTE TEHNOLOGIA CAD/CAM si cum ne permite realizarea de COROANE DENTARE IN 24h?

Sistemul CAD/CAM (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing) include scanner intraoral, soft de design computerizat al restaurarilor dentare si masina de frezat computerizata ce ne permite sa realizam coroane, punti, fatete si incrutatii adaptate perfect in mai putin de 24 de ore. Utilizam tehnologia CAD/CAM din 2015 pentru a obtine coroane potrivite formei dintilor, ocluziei (muscaturii) si esteticii pacientului cu precizie maxima.

 

CUM PROCEDAM?

Odata ce dintele este pregatit pentru coroana, medicul protetician il va scana cu un scaner 3D (versus mulajul clasic cu material de amprenta). Rezultatul? Imaginea 3D a dintilor tai, pe care vom realiza designul digital al viitoarei coroane cu softul dedicat Romexis PlanCAD, similar AutoCAD-ului utilizat de ingineri si arhitecti. Fisierul 3D al coroanei tale va fi apoi preluat de masina de frezat computerizata, care va freza coroana din materialul dorit (ceramica, zirconiu, compozit, materiale hibride). Coroana frezata va fi finisata si i se va adauga luciul final (glantul) intr-un cuptor (in cazul coroanelor ceramice sau din zirconiu). Tot procesul poate fi realizat in mai putin de o ora in cazul unor coroane, si in maxim 24 de ore pentru coroanele cu procese tehnologice consumatoare de timp (Zirconiu). De aici denumirea de „coroana dentara in 24 de ore”.

 

DIN CE MATERIALE SUNT REALIZATE COROANELE CAD/CAM?

O coroana CAD/CAM poate fi realizata din diverse materiale dentare, in functie de scopul ei si de preferintele pacientului si medicului. Cel mai frecvent pentru realizarea coroanelor CAD/CAM se utilizeaza ceramica si zirconiul, insa se pot realiza coroane CAD/CAM si din materiale hibride, titan, compozit sau acrilat.

 

CARE SUNT AVANTAJELE COROANELOR CAD/CAM?

Coroanele CAD/CAM (realizate prin design digita si frezare sau printare computerizata) au castigat teren fata de coroanele clasice datorita multiplelor avantaje. Printre cele mai importante avantaje se numara adaptarea precisa la dintele restaurat, dintii vecini si dintii antagonisti (opusi). Designul coroanei CAD/CAM poate fi modelat cu usurinta in softul de design, iar intregul tratament este considerabil mai rapid decat metoda clasica. Comunicarea intre medic/pacient/tehnician este mai simpla si mai clara, cu rezultate mai predictibile estetic si functional.

 

Vrei sa afli mai multe despre coroanele dentare CAD/CAM? Programeaza-te la o consultatie.

Programare

Solicita o programare


Status pacient*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.