Cauta in site

Radiografii dentare

radio1

Tratamentele si radiografiile tale dentare intr-o singura locatie

Pentru confortul si timpul tau realizam direct in clinica radiografiile dentare necesare tratamentului stomatologic. Fie ca este vorba despre radiografii retroalveolare (radiografii detaliate pentru 1-3 dinti) sau radiografii panoramice (radiografii generale ce include toti dintii), printr-o expunere de doar cateva secunde si o doza minima de radiatii obtinem radiografiile de care avem nevoie pentru interventiile stomatologice din clinica.

radio2

Aparatura radiologica PLANMECA

Lider global in radiologia dentara, compania finlandeza PLANMECA este partenerul nostru pentru echipamentele de radiologie inca din 2013. Am ales sa punem la dispozitia pacientilor direct in clinica echipamentele radiologice din marile centre de radiologie dentara din lume, cu cea mai mica doza de radiatii efectiva, tehnologie imagistica ultra-avansata si cel mai inalt nivel de precizie a radiografiilor.

Dexellence Clinic este certificata CNCAN (Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare) si personalul nostru medical detine permis de exercitare a activitatilor nucleare NIVEL 2.

radio3

Radiografiile dentare pentru tratamentele de canal

Tratamentele de canal necesita realizarea a 2 radiografii retroalveolare (radiografii detaliate ale dintelui care se trateaza). O radiografie va fi realizata inaintea tratamentului. Aceasta este necesara pentru a se evalua starea initiala a radacinii dintelui si necesitatea tratamentului de canal. Dupa finalizarea tratamentului de canal se va realiza a doua radiografie, pentru evaluarea tratamentului. Ulterior medicul endodont poate recomanda urmarirea evolutiei tratamentului prin radiografii retroalveolare la interval de 6 luni si apoi 12 luni de la realizarea tratamentului.

radio4

Doza de radiatii utilizata pentru radiografiile dentare

Radiografiile dentare retroalveolare utilizeaza cea mai mica doza de radiatii din sfera radiologica, doza necesara unei astfel de radiografii este de 0.001-0.005 mSv, echivalentul radiatiilor primite in 10 minute de zbor cu avionul. O radiografie dentara panoramica necesita o doza de radiatii de 0.005-0.01 mSv. Aparatele de radiologie PLANMECA sunt recunoscute la nivel global pentru utilizarea de doze minime de radiatii. Acestea functioneaza pe baza principilului si a normelor ALARA (As Low As Reasonably Possible) pentru utilizarea radiatiilor, avand inclusiv un mod de utilizare special pentru pacientii copii (Child Mode), cu doza de radiatii mult redusa fata de doza uzuala pentru adulti.

Programare

Solicita o programare


Status pacient*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.